Paribu sponsorluğunda yapılan Filmekimi uluslararası festivallerde gösterilmiş, ödüllü ve merakla beklenen yeni yapımları içeren programıyla 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir’de sinemaseverlerle buluştu. Filmekimi filmleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli'de City's Nişantaşı – CINEWAM Premium+, Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinema Evi’nde; İzmir’de Paribu Cineverse Konak Pier’de gösterildi.

Filmekimi, bu yıl Sofia Coppola’nın merakla beklenen filmi Priscilla ile açılırken, Yorgos Lanthimos’un yıldızlar geçidi filmi Zavallılar (Poor Things) ile sona erdi.

Filmekimi’nin programında, Cannes’da En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi Canavar ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Mükemmel Günler (Perfect Days), En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Şeflerin Aşkı gibi ödüllü ve merakla beklenen filmler yer aldı. Zeki Demirkubuz’un 2018’den bu yanan beklenen filmi Hayat, Filmekimi’nde dünya prömiyerini yaptı. Hayat ve Aslı Özge’nin yönettiği Kara Kutu (Black Box) gösterimleri film ekiplerinin katılımlarıyla yapıldı. Filmekimi’nde Hayao Miyazaki, Ken Loach, Pedro Almodóvar, Sofia Coppola, Yorghos Lanthimos, Todd Haynes, Bertrand Bonello, Andrew Haigh, Michel Gondry, Catherine Breillat, Nanni Moretti gibi usta yönetmenlerin yeni filmleri gösterildi. Filmekimi, ek gösterimlerle birlikte İstanbul ve İzmir’de 47 filmi toplam 203 seansta, 60 bine yakın izleyiciyle buluşturdu.

Bu yıl Filmekimi'ndeki 7 filmin sesli betimlemesi görme engelli sinemaseverler için Hayal Ortağım uygulamasında sunuldu.

Paribu işbirliğiyle düzenlenen 22. Filmekimi’nin tanıtım kampanyasını bu yıl da Muhabbet üstlendi. #AylardanFilmekimi sloganıyla devam eden Filmekimi’nin reklam kampanyası, Filmekimi’nde arka arkaya film izleyen sahipleri tarafından ihmal edilmiş hayvan dostlarımıza odaklandı. Mizahi bir yaklaşımın benimsendiği afişlerde de Filmekimi zamanı eve az gelen sahiplerine isyan eden hayvanlar yansıtıldı. Reklam filminin yapımını Kala Film üstlendi.

Fotoğraflar: Fatih Yılmaz

Yukarı